Direktlänk till inlägg 4 juni 2013

Savojkåldolmar med blomkålsris (LCHF)

Av Maria - 4 juni 2013 15:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 30-45 minuter


Ingredienser:
1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 zucchini

1 aubergine

1 röd paprika

Olivolja

200 g färs (köttfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quornfärs)

Salt

Peppar

Kvistar av timjan

1 savojkålshuvud

2 dl + 1 msk créme fraiche

1-2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong


Blomkålsris:

1 blomkålshuvud


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala lök och vitlök.

Finhacka alla grönsaker och fräs i olivolja i en stekpanna.

Fräs färsen och blanda sedan i de frästa grönsakerna och smaka av med salt, peppar och rikligt med timjan.

Spara spadet till senare.

Koka under tiden savojkålen i en stor kastrull och skär av de yttersta bladen vartefter de blir klara, beräkna ett par minuters koktid för varje varv med kål.

Lägg kålbladen på en handduk och låt rinna av.

Fördela en klick färsblandning, en klick créme fraiche, plus en timjankvist på varje blad och vik ihop till ett prydligt paket och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.

Packa formen tätt så håller kåldolmarna formen bäst.

Slå buljong över de färdiga dolmarna och baka i 30-45 minuter i ugn.

Häll gärna av stekspadet från pannan och vispa ihop med ytterligare 1 matsked créme fraiche så får du en god skysås.


Blomkålsris:
Riv blomkålen på den grövsta sidan av ett rivjärn.

Släpp ner blomkålsrivet i kokande vatten i ca 10 sekunder, och häll sedan av vattnet i ett durkslag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards