Direktlänk till inlägg 4 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 30-45 minuter
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
Olivolja
200 g färs (köttfärs, viltfärs, kycklingfärs eller quornfärs)
Salt
Peppar
Kvistar av timjan
1 savojkålshuvud
2 dl + 1 msk créme fraiche
1-2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
Blomkålsris:
1 blomkålshuvud
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala lök och vitlök.
Finhacka alla grönsaker och fräs i olivolja i en stekpanna.
Fräs färsen och blanda sedan i de frästa grönsakerna och smaka av med salt, peppar och rikligt med timjan.
Spara spadet till senare.
Koka under tiden savojkålen i en stor kastrull och skär av de yttersta bladen vartefter de blir klara, beräkna ett par minuters koktid för varje varv med kål.
Lägg kålbladen på en handduk och låt rinna av.
Fördela en klick färsblandning, en klick créme fraiche, plus en timjankvist på varje blad och vik ihop till ett prydligt paket och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.
Packa formen tätt så håller kåldolmarna formen bäst.
Slå buljong över de färdiga dolmarna och baka i 30-45 minuter i ugn.
Häll gärna av stekspadet från pannan och vispa ihop med ytterligare 1 matsked créme fraiche så får du en god skysås.
Blomkålsris:
Riv blomkålen på den grövsta sidan av ett rivjärn.
Släpp ner blomkålsrivet i kokande vatten i ca 10 sekunder, och häll sedan av vattnet i ett durkslag.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|