Direktlänk till inlägg 20 juni 2013
Antal: 20 stycken
Jäsning: dubbel storlek + jäsa ihop
Ugn: 225-250 grader, ca 7 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2½ dl mjölk
25 g smör eller margarin
½ tsk salt
7 dl (ca 420 g) vetemjöl
Till pensling:
Uppvispat ägg
Till fyllning:
Tjocka skivor av cheddarost
Gör så här:
Smält fettet, slå på mjölken och värm till 37 grader.
Slå detta över den smulade jästen.
Tillsätt salt och drygt hälften av mjölet och arbeta degen kraftigt.
Arbeta in resten av mjölet.
Låt degen jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen och arbeta ihop den.
Rulla ut till en ganska tjock längd, skär den i 20 skivor och placera dem med snittytan upp intill varandra i smord långpanna.
Låt jäsa upp och jäsa ihop.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225-250 grader ca 7 minuter.
Låt bröden svalna och bryt sedan i bitar.
Innan bröden serveras snittar man upp dem och stoppar in en ostskiva i varje bröd, sätter in dem i 225-250 grader och låter dem stå tills osten börjar smälta ner.
Gott komplement till soppor, till öl eller till te.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|