Direktlänk till inlägg 21 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g spaghetti
2 zucchini, gärna 1 gul och 1 grön
2½ dl matlagningsgrädde
4 dl riven kvibille svecia ost
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör&rapsolja
2 dl gröna ärter
4 äggulor
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Hyvla långa remsor av zucchini med osthyvel, lämna den innersta delen.
Fräs remsorna i smör&rapsolja i en stekpanna, tillsätt ärterna på slutet.
Vispa ihop grädde, hälften av osten, salt och peppar.
Riv i vitlöken.
Blanda ner gräddblandningen och grönsakerna i spaghettin och värm upp.
Servera genast med äggulor och resten av osten.
Toppa gärna pastan med knaperstekt bacon.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|