Alla inlägg under februari 2014

Av Maria - 1 februari 2014 21:15




Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:
300 g fryst bladspenat

1 tsk fänkålsfrön

Salt

Peppar

250 g ricottaost

2 dl finriven färsk parmesanost

Finrivet skal från 1 citron

500 g laxfilé

1 paket färska lasagneplattor, ca 12-15 plattor

400 g köpt tomatsås

2½ dl matlagningsgrädde


Garnering:

Finrivet citronskal

Finriven färsk parmesanost


Gör så här:

Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort, det tar 10-15 minuter.

Låt spenaten svalna.

Stöt fänkålsfröna i en mortel.

Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten och rör om.

Skär laxen i små tärningar, ca 1*1 cm.

Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form.

Börja och sluta med tomatsås.

Grädda lasagnen i 225 grader i ca 25 minuter.

Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesanost.




ANNONS
Av Maria - 1 februari 2014 18:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Ca 600 g benfri kotlettfilé av gris

Maizenamjöl

1 röd paprika

1 burk mandarinklyftor

1 burk ananasskivor


Marinad:
½ japansk soja

1 dl sherry


Sås:

2½ dl köttbuljong

3 msk vinäger

2 msk brun farin

3 msk japansk soja

½ tsk salt


Gör så här:

Skiva kotlettfilén i 1 cm tjocka skivor.

Skär varje skiva i 2-3 bitar.

Rör samman ingredienserna till marinaden i en skål.

Lägg i köttet och låt det ligga ca 30 minuter.

Vänd köttskivorna i lite maizena.

Stek dem gyllene på båda sidorna.

Kärna ur och skär paprikan i bitar, lägg ner dem i grytan.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen.

Häll den över köttet och låt det puttra ca 5 minuter under lock.

Tillsätt frukten i bitar, smaka av.

Låt grytan bli genomvarm.

ANNONS
Av Maria - 1 februari 2014 17:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
5 äggulor

1½ dl strösocker

1 citron, rivet skal och saft

2 dl vispgrädde


Servering:

Färska bär

Bär-/fruktkompott


Gör så här:

Vispa gulor och socker till en pösig massa.

Rör ner citronskal och saft efter smak.

Vispa och vänd ner grädden och häll massan i en kakform.

Täck och frys till nästa dag.

Ställ formen i kylskåp en kvart innan den ska serveras.

Doppa formen i hett vatten och stjälp upp.

Av Maria - 1 februari 2014 10:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

2 paprikor, röd och gul

1 stor rödlök

Olja till stekning

3 dl grädde

3 msk mango chutney

1 tsk sambal oelek

Salt

Peppar


Gör så här:

Strimla kyckling, paprika och rödlök.

Stek allt det strimlade i olja i en rymlig panna.

Vispa ihop grädde, mango chutney och sambal oelek i en skål.

Häll över i pannan och låt puttra några minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Matvete och sallad till.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se