Direktlänk till inlägg 11 juni 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 potatisar
2 morötter
1 bit rotselleri, ca 50 g
1 bit purjolök, ca 10 cm
4 ägg
1 tsk salt
Till stekning:
1-2 msk olja
Sås:
1 dl matyoghurt
1.2 msk wasabipasta eller färskriven pepparrot
Till servering:
400 g rökt lax
Gör så här:
Skala och riv potatis, morötter och selleri grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva.
Skölj, ansa och strimla purjolöken.
Blanda de rivna rotfrukterna, purjolök, uppvispat ägg och salt.
Stek stora plättar av smeten i oljan i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Lägg upp plättarna på tallrikar och ringla såsen över.
Servera med rökt lax.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|