Direktlänk till inlägg 19 juni 2014
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1 ask 5-minuterssill i hela filéer, 420 g
Örtsås
3 msk pinjenötter
1 dl finhackad dill
½ dl finskuren gräslök
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 krm salt
nymald vitpeppar
Gör så här:
Häll av spadet och låt sillfiléerna rinna av.
Skär dem sedan i bitar.
Örtsås:
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme, passa noga då de lätt bränns vid.
Hacka dillen och pinjenötterna fint, gärna i matberedare eller mixer och skär gräslöken i små bitar och tillsätt den.
Blanda ner pressad vitlök med majonnäs.
Rör sedan ner gräddfilen.
Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Blanda ner sillbitarna.
Låt stå minst några timmar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|