Direktlänk till inlägg 19 juni 2014
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1 ask 5-minuterssill i hela filéer, 420 g
Örtsås
3 msk pinjenötter
1 dl finhackad dill
½ dl finskuren gräslök
1 liten vitlöksklyfta, pressad
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 krm salt
nymald vitpeppar
Gör så här:
Häll av spadet och låt sillfiléerna rinna av.
Skär dem sedan i bitar.
Örtsås:
Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme, passa noga då de lätt bränns vid.
Hacka dillen och pinjenötterna fint, gärna i matberedare eller mixer och skär gräslöken i små bitar och tillsätt den.
Blanda ner pressad vitlök med majonnäs.
Rör sedan ner gräddfilen.
Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Blanda ner sillbitarna.
Låt stå minst några timmar.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|