Direktlänk till inlägg 1 juli 2014
Antal: 5-8 krukbröd
Jäsning: ca 1 timme
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
½ pkt (25 g) jäst
1 dl vatten
2 dl filmjölk eller mjölk
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
1 msk torkad örtagårdskrydda
1 ägg
ca 6 dl (360 g) glutenfri mjölblandning
Till krukorna:
Bakplåtspapper
Garnering:
Oregano
Lite riven ost
Gör så här:
Börja med att diska krukorna väl och lägg dem i kallt vatten.
Smula ner jästen i degbunken.
Värm vattnet och tillsätt filmjölk och oljan och låt degspadet bli fingervarmt, 37 grader.
Blanda ner fiberhusk och låt svälla 10 minuter.
Tillsätt salt, örtagårdskrydda, uppvispat ägg och hälften av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin.
Tillsätt resten av mjölet men spar lite till utbakningen och fortsätt bearbetningen tills degen är slät och smidig.
Formarna:
Låt krukorna rinna av och klä dem med en bit bakplåtspapper.
Utbakningen:
Dela degen i 5-8 bitar beroende på krukornas storlek och fyll varje kruka till 2/3 med deg.
Strö på örtagårdskrydda och lite riven ost.
Täck med bakduk och jäs ca 1 timme.
Gräddning:
Placera krukorna på galler i ugnens nedre del i kall ugn.
Sätt på ugnen, 200 grader, och grädde brödet.
Det tar ungefär ca 30 minuter från kall ugn, men tiden kan variera.
Brödet är klart när det har fin färg och är genomgräddat.
Prova med en sticka.
Låt svalna i krukorna under bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|