Direktlänk till inlägg 3 juli 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g laxfilé
4 tjocka skivor citron
2 tsk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sallad:
150 g helt bovete
Grönsaksbuljong
1 rödlök
1 fänkålsstånd
1 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger
½ tsk salt
200 g blandad sallad
Gör så här:
Koka bovetet i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och skiva löken tunt.
Finstrimla fänkålen.
Blanda det kokta bovetet, lök, fänkål, olja, balsamvinäger och salt.
Rör om och låt det stå i minst 5 minuter.
Skär lax och citron i bitar och trä upp dem på spett.
Pensla med olja, salta och peppra.
Grilla spetten över glöd eller i ugnen ca 4 minuter på sida.
Blanda ner grönsalladen i bovetesalladen och servera denna till laxen.
Tips!
Bovete är en ört som är god att servera både varm och kall.
Koka gärna lite mer än vad som går åt till måltiden och spara resten i kylen.
Då är det enkelt att bara strö den i salladen eller grytan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|