Direktlänk till inlägg 7 juli 2014
Antal: 2 portioner
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
150 g spetskål eller vitkål, tunt strimlad
3 salladslökar, strimlade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
0.5 tsk grovmalen svartpeppar
7 ägg
1 dl vatten
2 msk japansk soja (kikkoman)
1.5 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
0.5 tsk salt
Till servering:
2 msk hoisinsås
2 msk majonnäs (ev utblandad med vatten)
1 salladslök, strimlad
0.5 röd chili eller 0,5 tsk chiliflakes
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Hetta upp en ugnstålig stekpanna, klicka i smör och fräs kål och lök på medelvärme tills allt är mjukt och glansigt.
Salta och peppra.
Vispa ihop ägg, vatten och soja lätt. Häll sesamolja i stekpannan, vänd runt och häll äggsmeten över kålen.
Rör om så ägget fördelar sig väl, sänk värmen och låt stå på svag värme tills kanterna på omeletten stelnat.
Strö över sesamfröna och ställ in stekpannan mitt i ugnen.
Grädda tills omeletten rest sig lite och inte rinner.
Ringla hoisinsås och majonnäs på omeletten och toppa med koriander, ev salladslök och chili.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|