Direktlänk till inlägg 27 juli 2014
Antal: 20-22 bröd
Jäsning: ca 30 minuter + 15-30 minuter
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl grönsaksjuice
2 msk olivolja
½-1 tsk salt
1 msk fiberhusk
2 dl quinoaflingor
1 dl grovhackad nötmix
ca 1 liter (600 g) glutenfri mjölblandning
Garnering:
Quinoaflingor
Gör så här:
Smula ner jästen i degbunken.
Värm grönsaksjuicen till fingervärme, 37 grader.
Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt salt, fiberhusk och quinoaflingor.
Rör om och låt svälla ca 10 minuter.
Blanda ner grovhackad nötmix och hälften av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i maskin.
Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakningen.
Fortsätt att arbeta degen tills den är slät och smidig.
Täck med bakduk och låt degen jäsa ca 30 minuter.
Utbakning:
Strö resten av mjölet på arbetsbänken och knåda degen lätt.
Dela degen, forma till två knubbiga längder och dela varje i 10-11 jämnstora delar.
Doppa snittytan i quinoaflingor och placera dem på bakpappersklädd plåt.
Täck över och låt jäsa övertäckt i 15-30 minuter.
Grädding:
Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|