Alla inlägg under juni 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g zucchini, gärna både gul och grön
1 gul lök
Svenskt Smör
6 dl mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl hackad färsk gräslök
salt och peppar
75 g lagrad ost, Präst
1½ dl mellangrädde
Gör så här:
Skär zucchinin i skivor och sedan i bitar.
Skala och hacka löken.
Fräs löken i smör i en gryta.
Tillsätt zucchini, mjölk och buljongtärningar.
Låt soppan koka ca 10 min.
Smaksätt med gräslök, salt och peppar.
Riv osten. Vispa grädden.
Blanda grädde och ost.
Rör ner grädden i soppan och servera.
Zucchinisoppa med tuggmotstånd som dock går lika bra att mixa om du hellre vill ha soppan slät.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 dl kokt bulgur (ca 3 dl före kokning)
½ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
1 broccolistånd
3 morötter
1 burk svarta oliver
1 påse mangold- eller ruccolasallad
Gör så här:
Koka bulgur enligt anvisningen på paketet (ca 10 minuter) och lägg i en stor skål.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2-3 msk smör att woka i
500 g frysta wokgrönsaker
1 msk tandoorikrydda
5 dl vispgrädde
Gör så här:
Fräs smöret i stekpannan och tillsätt wokgrönsakerna.
Krydda med tandoorikrydda.
Tillsätt grädde och låt koka ihop ca 5 minuter.
Tips!
Man kan variera kryddorna och byta ut grädden mot kokosmjölk.
Man kan även lägga i några halverade champinjoner samt toppa med 1 dl jordnötter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|