Direktlänk till inlägg 14 januari 2015
Antal: 4-6 portioner
Ugn: Ca 225 grader, 50-60 minuter
Ingredienser:
1 medelstort vitkålshuvud
300 g nöt- och fläskfärs
1½ dl mjölk
2 ägg
1 finhackad gul lök
½ dl rundkornigt ris
1½ dl mjölk
Salt
Peppar
2 msk sirap
3 msk smör
½ liter buljong
Gör så här:
Ansa kålhuvudet, skär loss stocken och förväll kålen i lättsaltat, kokande vatten.
Lossa bladen och skär bort den grova mittnerven.
Koka risgryn och mjölk till en tjock gröt.
Smörfräs löken och blanda den med färs, ägg, mjölk, ris och kryddor.
Skeda upp färsen på kålbladen, rulla ihop dolmarna och lägg dem i smord ugnspanna.
Pensla med lite smält smör och sirap och stek dolmarna i god ugnsvärme, ca 225 grader, under 50-60 minuter.
Späd efter drygt halva tiden med den varma buljongen.
Servera med kokt pressad potatis, potatismos och lingonsylt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|