Direktlänk till inlägg 22 januari 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
900 g fast potatis
20 g dill
1 citron
1 dl créme fraiche
Salt
Peppar
600 g laxfilé
150 g sockerärter
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen.
Hacka dillen.
Skölj citronen, riv skalet från halva citronen och skär den i klyftor.
Blanda dillen med créme fraiche.
Smaksätt med salt, peppar och citronskal.
Skär laxen i portionsbitar.
Lägg dem i en ugnssäker form.
Bred dillkrämen på laxen.
Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
Lägg sockerärterna i kokande saltat vatten ca 4 minuter.
Värm mjölken.
Stöt potatisen och vispa ner mjölken och matfettet.
Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med mos, sockerärter och citronklyftor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|