Direktlänk till inlägg 4 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg fläskkarré med ben
Smör och margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
½ tsk ingefära
3 msk äkta soja
1 burk (400 g) hela tomater
1 burk (425 g) skivad ananas
Saften av 2 apelsiner
Gör så här:
Skär bort benet och skär köttet i portionsbitar.
Bryn det väl i stekpanna och lägg över i en gryta.
Krydda och koka ur stekpannan med ½ dl vatten och häll det i grytan.
Ta undan några tomater och ananasskivor.
Tillsätt resten av tomaterna och tomatspadet.
Skär resten av ananasskivorna i bitar och lägg ner dem, slå i apelsinsaften och rör om.
Koka allt under lock tills köttet känns mört, ca 50 minuter.
Skär de resterande tomaterna och ananasskivorna i bitar och lägg ner i grytan.
Servera den med kokt ris och strimlad sallad och vitkål.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|