Direktlänk till inlägg 7 mars 2015
Ingredienser:
3 liter äpplen, klyftade
3 liter vatten
1½ tsk citronsyra
½ tsk natriumbensoat
3 dl strösocker
Gör så här:
Koka vattnet och låt det kallna.
(Med kanelsmak, låt ev. 1-2 st drygt dm-långa kanelstänger koka med.)
Skölj äpplena och ta bort dåliga delar.
Dela dem i klyftor eller bitar (ta med skal och kärnhus)
3. Lägg äppelbitarna i en bunke och häll över det kokta kalla vattnet.
Spara 1 dl vatten.
Blanda citronsyra och natriumbensoat i vattnet du sparade.
Häll i bunken och rör om.
Låt blandningen stå svalt i 3 dygn.
Rör om då och då.
Sila bort massan och blanda i sockret (eller frys in osockrat).
Rör om till det smält.
Fyll väl rengjorda flaskor och förvara svalt (eller i frysen).
Sedan är det bara att blanda med vatten när du ska dricka det.
Hur mycket vatten man blandar är en smaksak.
Det beror även lite på vad man har för äpplen.
Jag blandar det lite starkt och smakar av fyller ev. på med mer vatten.
Jag skulle tro 1 del äppeldricka och 2 delar vatten.
Tips:
Frys in saften osockrad i 0,5 liters plastflaskor.
Längre hållbarhet, minst 1 år, tills det är dags för nya äpplen.
Sockra efter upptining.
Glasflaskor är inte att rekommendera för de kan spricka i frysen.
Tips:
Späd ibland med Seven Up i stället för vatten när du ska dricka den.
Ger fin smakbrytning och lite porl.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|