Direktlänk till inlägg 10 mars 2015
Ingredienser:
1 kg sura äpplen
100 gram lök
500 gram gröna tomater
½ liter inläggningsättika
300 gram russin
1 msk salt
2 tsk ingefära
1/4 tsk kajennepeppar
1 msk senapspulver
½ kg florsocker
2 st citroner ,rivet skal och saften
3 tsk röd melatin + lite socker
Gör så här:
Skölj, skala och dela äpplena.
Ta bort kärnhusen.
Skala löken (gul) och hacka den.
Skölj tomaterna och skär dem i bitar.
Man kan också mala frukten i köttkvarn.
Blanda allt i en kastrull och häll i inläggningsättika.
Alltsammans kokas under lock på svag värme ca. 30 minuter eller längre.
Rör ned russin, kryddor, florsocker, citronskalet och citronsaften.
Koka upp och rör under tiden.
Blanda melatinet med lite socker.
Strö blandningen fint över massan och rör samtidigt.
Stormkoka i 2 minuter.
Häll upp i väl rengjorda glasburkar, gärna atamonsköljda och tillslut genast.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|