Direktlänk till inlägg 25 mars 2015
Antal: 6 stycken
Jäsning: 40 minuter + 30 minuter
Ugn: 250 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
5 g lök, gul, torkad eller 50 g färsk
7 g jäst, torr eller 25 g färsk
165 ml cocosmjölk + vatten till 2 dl
2 tsk koriander, mald
1½ tsk spiskummin, mald
1 tsk salt
½ dl russin
1 dl rågsikt
4 dl vetemjöl, ev mer + till utbakning
Aprikotering:
2 msk aprikosmarmelad
1 msk vatten
Gör så här:
Lägg torkad hackad lök i blöt med vatten till 50 g och låt svälla.
Blanda alla ingredienser och löken i en bunke.
Värm cocosmjölk och vatten till fingervarmt om det är färsk jäst och några grader varmare 45°C om det är torrjäst.
Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den återigen smidig med mjöl.
Dela degen i 6 bitar, 95-100 g styck.
Forma degbitarna till fingertjocka längder och lägg dem i anslagsringar som mäter 14 cm i diameter, (degen ska jäsa uppåt och inåt).
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Grädda på nedersta falsen av ugnen i 250°C ca 12 minuter.
Stjälp upp kransarna på galler och aprikotera dem, (dvs pensla med uppvärmd aprikosmarmelad uppblandad med vatten) och låt dem svalna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|