Direktlänk till inlägg 31 mars 2015
Antal: 2 bröd
Jäsning: 1 timme + 1 timme
Ugn: 250 grader 10 minuter + 200 grader, 30 minuter
Ingredienser:
På morgonen. Poolish:
5 gram jäst (1/10 paket jäst)
3 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
På kvällen. Bröddeg:
8 gram jäst
3½ dl ljummet vatten
12 dl vetemjöl (700 g)
1 msk salt (20 g )
Gör så här:
På morgonen:
Vispa samman ingredienserna i en bunke.
Täck med past och låt stå under dagen tills den är full av bubblor.
Nu har du en färdig poolish!
En grund till många bak.
På kvällen:
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop poolishen till en smidig deg.
Plasta in och låt vila 1 timme.
Baka ut 2 limpor och lägg på en plåt (Du kan även använda jäskorgar).
Låt bröden jäsa under bakduk du 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter.
Grädda yterligare 30 minuter, eller tills det låter dovt när du knackar på undersidan.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|