Direktlänk till inlägg 2 maj 2015
Direkt grillning är den gamla hederliga metoden att grilla rakt över glöden.
Metoden passar perfekt för korvar eller kött i mindre bitar och skivor.
Större bitar blir brända om man låter dem ligga tills de är färdiga inuti.
Det är med direkt grillning som du får de åtråvärda grillränderna och en snygg frasig yta.
När temperaturen ligger på ca 300 grader dras fukten ur köttet yttersta lager, och det är då den lite hårda, krispiga ytan bildas.
Tumregeln säger att allt som tar mindre än 25 minuter att grilla kan grillas direkt.
Allt som tar mer tid på sig ska grillas indirekt.
Så här gör du:
Fyll grillen med ett jämnt kol.
Tänd, låt kolen brinna ut och vänta tills glöden har blivit askgrå.
Det tar ungefär 30 minuter.
Då är det dags.
Lägg köttet direkt över glöden.
Har du en gasolgrill lägger du köttet rakt över lågan.
Tänk bara på att låta grillen stå i 10 minuter och bli riktigt varm först.
Smaklig måltid!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|