Direktlänk till inlägg 16 juni 2016
Ingredienser:
1 kg hjortron
200-800 g (3-9 dl) socker
(1 krm natriumbensoat per kg färdig sylt)
Gör så här:
Rensa bären.
Varva bär och socker i en syltgryta.
Låt bären stå och safta sig på en sval plats några timmar eller över en natt.
Hetta upp bären långsamt och låt sylten koka ca 15 minuter.
Skaka grytan då och då.
Dra av grytan från värmen.
Skumma sylten väl.
(Tillsätt natrimbensoat utrört i lite sylt)
Ös upp sylten på varma burkar.
Paraffinera och bind över burkarna.
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 500 g krossat bovete 3 dl kokos 2 dl solroskärnor 1½ dl linfrön 2 dl pumpafrön 200 g blandade nötter, tex hasselnötter och mandlar ½ dl rapsolja 1 dl vatten ½ dl flytande honung 1...
Antal: 4 portioner Ingredienser:1 gurka i bitar 2 avokado i bitar 1 gul lök i bitar 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 2 msk hackad koriander En gnutta chilipasta 2 dl mellangrädde Kesella 2 msk hackad gräslök Gör så här...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 10-12 färska lasagneplattor600 g blandfärssmör, att steka i1 gul lök, riven2 klyftor vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)0,5 dl chilisåssaltpepparolivolja, till formen3 dl mozzarellaost, riv...
Måndag: Helstekt falukorv, favoritpastan och vitkålssallad. Skär korven nästan rakt igenom på längden. Bred skåran med senap och lägg ett lager Bostongurka blandad med finhackad äpple. Fruktkompott. Tisdag: Spenatsoppa på både lät...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|