Direktlänk till inlägg 19 juni 2016
Ingredienser:
1 kg blåbär
200-300 g (3-4 dl) socker
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
Skölj bären om det är nödvändigt och låt dem rinna av.
Varva bär och socker i silduken.
Koka upp 2 liter vatten i konserveringskitteln.
Sätt ner silställningen med bunke i kitteln.
Lägg på locket.
Täpp till hålet på locket med en kork.
Ånga kraftigt tills bären ser utsaftade ut, ca 30-45 minuter.
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite saft.
Häll upp saften på varma flaskor.
Korka.
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Antal: ca 8 portioner Ingredienser:½ gul lök ½ röd chili 2 vitlöksklyftor 2 msk sesamolja 3 dl kokosmjölk 1 tsk röd curry 2 msk ketjap manis (söt soja-sås) 2 msk strösocker 3 dl jordnötter Ev. 1 dl vatten Gör så här: H...
Antal: 40 stycken Ugn: 200 grader, ca 10 minuter Ingredienser: 100 g mandel, med skal300 g vetemjöl1.5 dl strösocker3 bittermandlar, finrivna½ tsk salt200 g smör, rumsvarmt och smält smör till formarna Fyllning: vispgräddehallonsylt ...
Ingredienser: 1 mango1 papayaSaft av 3 limefrukter eller 2 citroner2 msk Rörsocker Strö1/4 tsk hackad chiliSalt Peppar Gör så här: Skala och kärna ur mangon och papayan. Skär dem i tärningar, 1,5 x 1,5 cm. Koka upp limesaft, hackad ch...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2-3 gula lökar 300 g falukorv, wiener- eller grillkorv 1-2 msk smör eller margarin 1 påse brun sås, pulver 1 dl mjölk ½ dl hackad ättiksgurka eller gurkmix ½ tsk paprikapulver Salt Vitpeppar ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|