Direktlänk till inlägg 25 juni 2016
Antal: 100-120 stycken
Jäsning: 40-60 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
50 g färsk jäst eller motsvarande mängd torrjäst
400 g margarin eller smör
½ liter vatten
2 msk salt
½ dl strösocker
½ dl riven ost, helst parmesanost
2 1/4 - 2½ l vetemjöl
Garnering:
Salt
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Används torrjäst så följ anvisningarna på förpackningen.
Smält fettet och häll blandningen över jästen och rör om.
Tillsätt salt, socker, ost och 2 liter vetemjöl på en gång.
Mät mjölet genom att hälla det direkt från påsen i ett litermått.
Arbeta ihop till en deg.
Tillsätt ytterliggare något veemjöl och arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 40-60 minuter.
Arbeta den sedan på bakbord.
Rulla ut degen till långa smala längder, över hela plåtens längd.
Det får rum 10-12 längder på varje plåt.
Låt jäsa på varm och dragfri plats omkring 30 minuter.
Pensla med vatten och strö på litet salt.
Dela stängerna i två eller tre delar.
Grädda i 200 grader omkring 15 minuter.
Låt pinnarna svalna på galler utan bakduk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|