Direktlänk till inlägg 27 juni 2016
Måndag:
Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite smör på ganska starkt värme. Bred ut potatisen i pannan till tunna rårakor och låt dem få fin färg på båda sidor. Håll rårakorna varma i ugnen medan de övriga steks. Servera rårakorna med bacon och lingonsylt.
Tisdag:
Onsdag:
Kotletter med äppelfräs: Skala och skiva 1 gul lök. Skala, kärna ur och klyfta 2 syrliga äpplen. Stek lök och äpple mjuka i lite smör i en stekpanna på ganska svag värme och rör i ½ dl hackad persilja. Tag upp blandningen och håll den varm. Snitta fettkanten på 4 kotletter och stek dem i smör på medelstark värme 3-4 minuter på var sida. Salta och peppra. Servera kotletterna med äppelfräs och potatismos.
Torsdag:
Dillströmming: Vik 600 g strömmingsfiléer dubbla och lägg dem i en smord form, salta. Blanda 2 dl matlagningsgrädde med 2 tsk söt senap och ½-1 dl hackad dill. Bred ut det över strömmingen.Grädda i 225 grader varm ugn 15-20 minuter. Servera med kokt potatis och råkostsallad.
Fredag:
Pasta med gorgonzolasås: Koka 400 g pasta enligt anvisningen på paketet. Dela 1 litet paket broccoli i små buketter och koka dem nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten. Mosa 175 g gorgonzolaost med gaffel och lägg den i en kastrull tillsammans med 2 dl lätt crème fraiche. Smält på svag värme under omrörning. Blanda varsamt ner den väl avrunna broccolin. Häll såsen över den nykokta pastan. Servera eventuellt med riven parmesanost.
Lördag:
Kycklingspett med jordnötssås.
Söndag:
Kalkongryta med ingefära: Skär eller strimla 300 g kalkonbröst. Vänd dem i 3 msk soja och låt dem dra i ca 5 minuter. Strö över 2 msk maizena. Ansa och skär 450 g vitkål och 1 purjolök i strimlor, skala och hacka en bit (25 g) färsk ingefära. Värm ½ dl olja i en vid stekpanna och bryn köttet. Tillsätt vitkål, purjolök och ingefära tillsammans med 5 dl hönsbuljong. Koka under lock ca 8-10 minuter. Skölj, kärna ur och strimla 1 röd chilipeppar. Vänd ner i pannan tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Smaka av och strö över 2 msk sesamfrön och några kvistar slätbladig persilja.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|