Direktlänk till inlägg 30 juni 2016
Antal: ca 18 stycken
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
150 g margarin eller smör
125 g mandel
2 dl florsocker
5 äggvitor
Knappt 1 dl (50 g) vetemjöl
Glasyr:
Florsocker
Saft och skal av (blod)apelsin
Gör så här:
Bryn matfettet och låt det svalna.
Skålla, skala och mal mandeln.
Blanda den med sockret och tre äggvitor.
Rör smeten kraftigt.
Tillsätt mjölet och matfettet och vänd ner resten äggvitorna, vispade till hårt skum.
Smörj och mjöla, små, båtformade kakformar.
Fyll dem till 2/3 delar med smet.
Grädda i 200 graders ugnsvärme, ca 15 minuter.
Blanda socker och apelsinsaft, bred glasyren över kakorna medan de ä ljumma.
Antal: 4 portioner Ugn: 100 grader, 15-20 minuter Ingredienser: 700 g laxfilé (färsk)1 dl gräslök, finhackad4 msk svarta sesamfrön, rostade (eller vita)1 knippe rädisa, i tunna skivorflingsalt Glaze:1 dl ostronsås1 dl sweet chilisås1 tsk fä...
Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 15 minuter Ingredienser: 500 g nötfärs (eller annan valfri färs, t ex vegofärs)200 g fryst majs1 röd paprika1 gul lök4 klyftor vitlök 1 msk torkad oregano2 tsk paprikapulver2 tsk malen spiskummin3-4 ms...
Antal: 4 portioner Ingredienser: Potatisdressing:120 g olivolja1 msk havssalt2 msk rödvinsvinäger50 g färsk bladpersilja, hackad20 g färsk koriander, hackad 4 klyftor vitlök, finhackade1 röd chilifrukt, färsk, finhackad utan kärnorsvartpeppar...
Rör smör mjukt och smidigt, smaksätt det med litet socker och konjak, rulla smöret till en rulle, som får ligga en stund i kylskåpet, så att den blir hård. På varma, nygräddade, hoprullade pannkakor läggs en skiva av det kalla smöret, just ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 60 g strösocker2 ägg2 äggulor50 g olivolja200 g soyafraîche 100 g mandeldryck50 g glutenfri mjölmix50 g mandelmjöl5 g vaniljsockerca 0,5 krm salt500 g körsbär, tinadeflorsocker (till servering) Gör så...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|