Direktlänk till inlägg 10 oktober 2016
Måndag:
Spenatsoppa:
Hacka 1 lök och 1 vitlöksklyfta i lite smör.
Tillsätt 250 g tinad hackad spenat och 8 dl hönsbuljong (tärning), droppar av citron, salt och peppar.
Servera med ägghalvor.
Tisdag:
Tomatströmming:
Hacka 2 tomater.
Blanda med 3 msk chilisås och 2 msk hackad gräslök.
Salta och peppra ca 600 g strömmingsfiléer.
Lägg en klick tomatfyllning på varje filé och rulla ihop.
Lägg filéerna i en smord form.
Häll över ca 3 dl matlagningsgrädde.
Stek i 225 grader ca 20 minuter.
Servera med potatismos.
Onsdag:
Pastaskruvar med olivsås:
Koka 4 portioner pastaskruvar.
Skala, skiva och fräs 2 gula lökar i 3 msk olivolja.
Tillsätt 1 burk krossade tomater, 3 msk tomatpuré, 2 krossade vitlöksklyftor och 2 krm salt.
Låt småputtra tills löken är mjuk.
Tillsätt 2 dl grovhackade gröna oliver.
Hetta upp och häll såsen över pastan.
Torsdag:
Gratinerad skinkmacka:
Skär 8 skivor av ett halvgrovt bröd.
Bred senap på bröden och lägg på 1 skiva skinka, 2 tomatskivor och 1 ostskiva på varje bröd.
Gratinera i 250 grader, 4-5 minuter.
Servera med sallad.
Fredag:
Lördag:
Rösti med salami:
Skala och riv 8 potatisar och 2 gula lökar grovt.
Lägg i en skål.
Tillsätt 8 skivor strimlad salami, 1 tsk oregano, salt och peppar.
Stek alltsammans i en panna i olja, ca 10 minuter per sida.
Servera med sallad och bröd.
Söndag:
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|