Direktlänk till inlägg 22 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175-225 grader, 15 minuter + 20 minuter
Ingredienser:
750 g spättafilé
Salt
Peppar
1 dl vatten
1 msk fiskfond
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
1 citron, skal och saft
Servera med:
8 körsbärstomater
4 portioner potatismos med ägg
Gör så här:
Rulla ihop filéerna och krydda med salt och peppar.
Lägg över i en ugnsfast form med skarven ner.
Blanda vatten och fond och häll på fisken.
Täck med folie och baka i ugn 15 minuter.
Ta upp fisken, häll av vätskan och lägg tillbaks fisken i formen.
Vispa ihop crème fraiche, grädde, dill, persilja, citronsaft och skal och häll över fisken.
Strö över delade tomater och spritsa mos runt om.
Gratinera i 20 minuter.
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|