Direktlänk till inlägg 1 december 2017
Antal: 8 stycken
Ingredienser:
120 g smör till våffelmixen
0.5 g saffran
våffelmix för 8 våfflor
smör till gräddning
Till servering:
225 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält den mängd smör som behövs (enligt anvisningen på våffelförpackningen) med saffran i en kastrull.
Blanda smeten till våfflorna enligt anvisningen på förpackningen.
Låt vila ca 10 min.
Hetta upp ett våffeljärn.
Smörj järnet med lite smör den första omgången och grädda gyllene våfflor.
Koka upp hallon och socker och låt ev svalna.
Vispa grädden.
Servera våfflorna nygräddade med hallonsylten och grädden.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|