Direktlänk till inlägg 26 december 2017
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g nöt- eller lammfärs
2 gula lökar
1 stor röd paprika
Smör
2 tsk paprikapulver
1 tsk kummin
1½ tsk mejram
2 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl vatten
2 msk kalvfond
Salt
Nymald peppar
Hackad persilja
Till servering:
Gräddfil
Bulgur
Gör så här:
Skala och hacka löken.
Skär paprikan i små tärningar.
Fräs i smör utan att de tar färg.
Blanda i paprikapulver, kummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut.
Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig.
Tillsätt soja, tomatpuré, tomater, vatten och fond.
Koka ihop såsen under lock i ca 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
Servera med en klick gräddfil och bulgur.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
|||
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|