Direktlänk till inlägg 10 februari 2018
Ingredienser:
450 g köttfärs
6 gröna paprikor
1 stor gul lök, extremt finhackad
3 msk chilisås
1½ tisk salt
½ krm vitpeppar
3½-4 dl vatten
3 dl kokt, kallt ris
2 burkar tomatsoppa, á 300 g
3 dl vispgrädde
Ris till 4 personer
Gör så här:
Koka riset.
(ca 7 dl okokt ris.)
Strö ut 3 dl ris på ett fat så att det svalnar snabbt.
Resten kan ligga kvar i kastrullen under lock och hålla sig varmt.
Skölj, halvera på längden och rensa paprikorna.
Förväll paprikorna några minuter i lätt saltat vatten.
Ta sedan upp dem på hushållspapper.
Finhacka löken extremt.
Blanda färsen väl med lök, chilisås, salt och vitpeppar.
Tillsätt vattnet och rör färsen slät.
Blanda sedan i det kalla/halvljumna riset.
Färsen ska vara ganska lös, så tillsätt ev. mer vatten.
Ställ paprikorna i en smord ugnsform och fyll dem med färsblandningen.
(De ska vara överfulla.)
Blanda tomatsopporna och grädden.
Häll den i bottnen av formen.
Ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader.
Ta ut och ös paprikorna med såsen efter 15 minuter, efter ytterligare 10 minuter, efter 5 minuter samt efter ytterligare 5 minuter.
Vid detta laget bör paprikorna vara färdiga.
Servera paprikorna med riset (som förhoppningsvis fortfarande är varmt) och tomatsåsen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|