Direktlänk till inlägg 10 februari 2018

Färsfyllda paprikor med ris & gräddig tomatsås

Av Maria - 10 februari 2018 06:45

Ingredienser:

450 g köttfärs

6 gröna paprikor

1 stor gul lök, extremt finhackad

3 msk chilisås

1½ tisk salt

½ krm vitpeppar

3½-4 dl vatten

3 dl kokt, kallt ris

2 burkar tomatsoppa, á 300 g

3 dl vispgrädde

Ris till 4 personer


Gör så här:

Koka riset.

(ca 7 dl okokt ris.)

Strö ut 3 dl ris på ett fat så att det svalnar snabbt.

Resten kan ligga kvar i kastrullen under lock och hålla sig varmt.
Skölj, halvera på längden och rensa paprikorna.
Förväll paprikorna några minuter i lätt saltat vatten.

Ta sedan upp dem på hushållspapper.
Finhacka löken extremt.
Blanda färsen väl med lök, chilisås, salt och vitpeppar.
Tillsätt vattnet och rör färsen slät.

Blanda sedan i det kalla/halvljumna riset.

Färsen ska vara ganska lös, så tillsätt ev. mer vatten.
Ställ paprikorna i en smord ugnsform och fyll dem med färsblandningen.

(De ska vara överfulla.)
Blanda tomatsopporna och grädden.

Häll den i bottnen av formen.
Ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader.
Ta ut och ös paprikorna med såsen efter 15 minuter, efter ytterligare 10 minuter, efter 5 minuter samt efter ytterligare 5 minuter.

Vid detta laget bör paprikorna vara färdiga.
Servera paprikorna med riset (som förhoppningsvis fortfarande är varmt) och tomatsåsen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards