Direktlänk till inlägg 10 februari 2018
Ingredienser:
450 g köttfärs
6 gröna paprikor
1 stor gul lök, extremt finhackad
3 msk chilisås
1½ tisk salt
½ krm vitpeppar
3½-4 dl vatten
3 dl kokt, kallt ris
2 burkar tomatsoppa, á 300 g
3 dl vispgrädde
Ris till 4 personer
Gör så här:
Koka riset.
(ca 7 dl okokt ris.)
Strö ut 3 dl ris på ett fat så att det svalnar snabbt.
Resten kan ligga kvar i kastrullen under lock och hålla sig varmt.
Skölj, halvera på längden och rensa paprikorna.
Förväll paprikorna några minuter i lätt saltat vatten.
Ta sedan upp dem på hushållspapper.
Finhacka löken extremt.
Blanda färsen väl med lök, chilisås, salt och vitpeppar.
Tillsätt vattnet och rör färsen slät.
Blanda sedan i det kalla/halvljumna riset.
Färsen ska vara ganska lös, så tillsätt ev. mer vatten.
Ställ paprikorna i en smord ugnsform och fyll dem med färsblandningen.
(De ska vara överfulla.)
Blanda tomatsopporna och grädden.
Häll den i bottnen av formen.
Ställ in formen mitt i ugnen i 225 grader.
Ta ut och ös paprikorna med såsen efter 15 minuter, efter ytterligare 10 minuter, efter 5 minuter samt efter ytterligare 5 minuter.
Vid detta laget bör paprikorna vara färdiga.
Servera paprikorna med riset (som förhoppningsvis fortfarande är varmt) och tomatsåsen.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|