Direktlänk till inlägg 9 mars 2018
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
Ugnsbakade cocktailtomater:
1 förpackning cocktailtomater på kvist
2 msk olivolja
Färska örter, t.ex rosmarin eller salvia
Rostat vitlökssmör:
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
100 g smör, mjukt
1 krm salt
Lammkotletter:
8 lammkotletter
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
1 msk hackad rosmarin eller salvia
Smör till stekning
Salt
Svartpeppar, malen
Baconstekta haricots verts:
70 g haricots verts
4 skivor bacon
Smör till stekning
Gör så här:
Ugnsbakade coctailtomater:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsfast form.
Ringla över oljan och strö över färska örter.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter, tills tomaterna är mjuka.
Rostat vitlöksmör:
Skala och skiva vitlöken och lägg i en liten kastrull med olivolja, värm tills vitlöksskivorna är gyllenbruna.
Låt svalna och rör ihop med smöret, rör i saltet.
Lammkotletter:
Lägg lammkotletterna i en rom.
Hacka vitlöken och blanda med oljan och örterna.
Häll marinaden över kotletterna och gnid in marinaden i köttet.
Låt ligga i ca 10 minuter.
Stek lammkotletterna i smör och salta och peppra.
Baconstekta haricots verts:
Ansa haricots verts och strimla baconen.
Stek baconen i smör och lägg i haricots verts mot slutet.
Servering:
Lägg upp lammkotletterna på faten tillsammans med cocktailtomaterna och haricots verts.
Toppa kotletterna med vitlökssmöret.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|