Direktlänk till inlägg 25 mars 2018
Antal: 8 portioner
Ugn: 250 grader, ca 4 minuter
Ingredienser:
Kaka:
2 ägg
1 dl strösocker (+ extra att vända kakan i)
½ dl potatismjöl
1 msk kakao
½ tsk bakpulver
Fyllning:
250 g kvarg (dulce de leche)
2 askar färska hallon (á 125 g)
Garnering:
2 dl vispgrädde
Färska hallon
Mörk-, vit- och mjölkchoklad
Mynta
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Kaka:
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Smörj papperet med lite smör.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver, sikta ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet.
Häll smten i pannan.
Grädda mitt i ugnen ca 4 minuter.
Vänd kakan på ett bakplåtspapper med socker och låt kallna.
Fyllning:
Bred på kvargen och strö över hallonen.
Rulla samman till en tät rulle från kortsidan.
Låt den ligga i kylskåp minst 1 timme.
Garnering:
Dela rulltårtan i 8 skivor (för 8 portioner).
Toppa varje skiva med en klick lättvispad grädde, färska hallon och hyvlad choklad (hyvla med en potatisskalare) och mynta.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|