Direktlänk till inlägg 29 juli 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg potatis
2 knippen delade rädisa
50 g babyspenat eller rucola
Dressing:
100 g smör
2 ägg, endast gulan
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk sötstark senap
1 dl olivolja
3 msk finriven färsk pepparrot
svartpeppar
salt
Gör så här:
Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.
Dressing:
Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen.
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.
Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning.
Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd.
Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.
Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|