Direktlänk till inlägg 1 september 2018
Antal: 12-14 bitar
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter + 20-25 minuter
Ingredienser:
Pajskalet:
3 dl rismjöl
1½ dl majsmjöl
2 dl mandelmjöl
1½ dl maizena
1 dl socker
½ tsk salt
1 msk fiberhusk
225 g smör, ev. laktosfritt
2 små ägg
Fyllning:
8 äpplen, Granny Smith eller annan fast syrlig sort
25 g smör, ev. laktosfritt
1 dl farinsocker
1 dl socker
1 msk kanel
2 tsk mald ingefära
2 msk maizena
1-2 dl vatten
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet.
Skär smöret i mindre bitar och mixa/nyp ihop med mjölet till en smulig massa.
Knäck i äggen och blanda tills du har en smidig deg.
Använd 2/3 av degen till att klä pajformen, ca 27 cm i diameter.
Nagga bottnen.
Ställ in i kylen tills degen stelnat helt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet ca 15 minuter.
Kavla ut resterande deg och skär i strimlor.
Fläta i ett rutnät på ett bakplåtspapper.
Fyllningen:
Skala äpplena och skär 6 av dem i tärningar, riv de återstående 2 äpplena grovt.
Smält smöret och stek de tärnade äpplena tillsammans med socker och kryddor på medelvärme i ca 20 minuter.
Tillsätt de rivna äpplena och pudra över maizena och tillsätt vatten.
Koka upp till en krämig kompott.
Fyll det förgräddade skalet med äppelröran.
Vält rutnätet över pajen och snygga till kanterna.
Lägg gärna en remsa runt kanten på formen för ett snyggt avslut.
Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|