Direktlänk till inlägg 22 september 2018
Antal: 6 portionspajer
Ugn: 225 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
400 g kantareller
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
Några kvistar färsk timjan
1 msk torkade enbär
2 msk koncentrerad svart vinbärssaft
1 dl sött vitt vin (t.ex. riesling)
3 dl vispgrädde
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
6 färska smördegsplattor (250 g)
100 g riven lagrad ost
Rårörda lingon:
2½ dl lingon
4 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta rent och grovhacka kantarellerna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp smör i en vid kastrull och stek svamp, schalottenlök, vitlök, timjan och enbär på medelhög värme tills grönsakerna har släppt sin vätska och fått fin gyllenbrun färg, ca 20 minuter.
Tillsätt svartvinbärssaft, vin och grädde.
Låt fyllningen sjuda på svag värme i 15 minuter.
Rör om med jämna mellanrum.
Krydda med salt och peppar.
Låt fyllninge svalna något.
Lägg smördegsplattorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och skär försiktigt snitt längs alla dess kanter, någon centimeter innanför.
Fördela fyllningen längs med mitten av smördegsplattorna och toppa med den rivna osten.
Grädda pajerna i ugnen i 12-15 minuter.
Rårörda lingon:
Blanda lingon med socker och låt stå i rumstemperatur i minst 15 minuter så att sockret hinner lösas upp.
Toppa pajerna med rårörda lingon vid servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|