Direktlänk till inlägg 22 september 2018
Antal: 6 portionspajer
Ugn: 225 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
400 g kantareller
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
Några kvistar färsk timjan
1 msk torkade enbär
2 msk koncentrerad svart vinbärssaft
1 dl sött vitt vin (t.ex. riesling)
3 dl vispgrädde
1½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
6 färska smördegsplattor (250 g)
100 g riven lagrad ost
Rårörda lingon:
2½ dl lingon
4 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Borsta rent och grovhacka kantarellerna.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp smör i en vid kastrull och stek svamp, schalottenlök, vitlök, timjan och enbär på medelhög värme tills grönsakerna har släppt sin vätska och fått fin gyllenbrun färg, ca 20 minuter.
Tillsätt svartvinbärssaft, vin och grädde.
Låt fyllningen sjuda på svag värme i 15 minuter.
Rör om med jämna mellanrum.
Krydda med salt och peppar.
Låt fyllninge svalna något.
Lägg smördegsplattorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och skär försiktigt snitt längs alla dess kanter, någon centimeter innanför.
Fördela fyllningen längs med mitten av smördegsplattorna och toppa med den rivna osten.
Grädda pajerna i ugnen i 12-15 minuter.
Rårörda lingon:
Blanda lingon med socker och låt stå i rumstemperatur i minst 15 minuter så att sockret hinner lösas upp.
Toppa pajerna med rårörda lingon vid servering.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|