Direktlänk till inlägg 9 november 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 tomater
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
½-1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
Gör så här:
Skär tomaterna i bitar, skär bort det hårda kvistfästet.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken och vitlöken i oljan, tillsätt tomatpuré och tomaterna.
Häll på vattnet och låt koka upp.
Sjud såsen i 5-10 minuter.
Mixa såsen med mixerstav och smaka av med salt och peppar.
Smaksätt gärna tomatsåsen med färska örter, till exempel oregano eller basilika.
På vintern, när tomaterna inte är så söta, kan du tillsätta en gnutta socker som förhöjer smaken.
Använd såsen till exempelvis pizza och pasta.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|