Direktlänk till inlägg 21 december 2018
Antal: 6 bufféportioner
Ingredienser:
150 g färsk grönkål
1½ msk olivolja
1 tsk flingsalt
3 apelsiner
½ dl pumpakärnor
Svartpeppar
Flingsalt
1 rödlök
1 dl vatten
½ dl strösocker
2 msk ättiksprit (12 %)
Gör så här:
Skär löken tunt, gärna på mandolin.
Rör ihop vatten, socker och ättika tills sockret smält.
Lägg ner löken och låt stå minst 30 min.
Riv grönkålsbladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Krama runt med olja och salt tills de mjuknat lite.
Skala apelsinerna med en vass kniv så att fruktköttet blir synligt och skär ut varje filé för sig.
Rosta pumpakärnorna tills de doftar och börjar poppa.
Vänd ihop grönkålen med apelsinklyftorna och den picklade löken.
Strö över pumpakärnorna, dra ev ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|