Direktlänk till inlägg 1 januari 2019

Stekt kassler med rotfruktspuré & picklad purjolök

Av Maria - 1 januari 2019 10:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g kassler
1 st stort syrligt äpple
smör till stekning
 
Picklad purjolök:
0.5 st purjolök
0.5 dl strösocker
1 dl vatten
2 msk ättikssprit 12 procent
 
Rotfruktspuré:
400 g mjölig potatis
morötter
200 g rotselleri
200 g kålrot
1.5 dl mjölk
2 msk smör
salt
nymald peppar
 
Gör så här:

Picklad purjolök:

Skölj och strimla  purjolöken, det ska bli 4–5 dl.

Lägg purjolöken i en skål.

Koka upp socker, vatten och ättika och häll över purjolöken.

Låt kallna.

Rör om någon gång under tiden.

Förvara i kylen.

 

Rotfruktspuré:

Skala potatis och rotfrukter och skär i bitar.

Rotfrukterna har lite längre koktid än potatisen, så skär dem i mindre bitar.

Koka potatis och rotfrukter mjuka under lock i lättsaltat vatten.

Häll av vattnet och låt ånga av.

Mosa det grovt med en gaffel.

Värm mjölken och rör i det tillsammans med smöret.

Salta och peppra.

 

Skär kasslern i skivor.

Skölj och klyfta äpplet.

Stek kassler (på båda sidor) och äpple hastigt i en stekpanna med smör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Torsdag 23 maj 09:00

Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...

Av Maria - Onsdag 22 maj 17:30

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter   Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration)  2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...

Av Maria - Tisdag 21 maj 14:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis2 msk skånsk senap1 dl majonnäs1 msk persilja, hackadev 2-3 msk kapris ev rödlök, skivadev 2-3 rädisor, hackade   Gör så här: Koka potatisen mjuk, häll sedan av vattnet och låt pota...

Av Maria - Måndag 20 maj 17:15

Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva.   Färsk frukt.   Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...

Av Maria - Måndag 20 maj 16:15

Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards