Direktlänk till inlägg 1 januari 2019
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Picklad purjolök:
Skölj och strimla purjolöken, det ska bli 4–5 dl.
Lägg purjolöken i en skål.
Koka upp socker, vatten och ättika och häll över purjolöken.
Låt kallna.
Rör om någon gång under tiden.
Förvara i kylen.
Rotfruktspuré:
Skala potatis och rotfrukter och skär i bitar.
Rotfrukterna har lite längre koktid än potatisen, så skär dem i mindre bitar.
Koka potatis och rotfrukter mjuka under lock i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och låt ånga av.
Mosa det grovt med en gaffel.
Värm mjölken och rör i det tillsammans med smöret.
Salta och peppra.
Skär kasslern i skivor.
Skölj och klyfta äpplet.
Stek kassler (på båda sidor) och äpple hastigt i en stekpanna med smör.
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis2 msk skånsk senap1 dl majonnäs1 msk persilja, hackadev 2-3 msk kapris ev rödlök, skivadev 2-3 rädisor, hackade Gör så här: Koka potatisen mjuk, häll sedan av vattnet och låt pota...
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|