Direktlänk till inlägg 7 januari 2019
Tisdag:
Onsdag:
Omelett med skinka och ost: Skär en bit av julskinkan i bitar. Hacka 1 röd paprika och skär 1 purjolök i strimlor. Fräs skinka och grönsaker i smör. Strö över 2-3 msk färsk, hackad persilja. Vispa samman 4 ägg, 3 msk vatten, 4 msk riven ost, salt och peppar. Slå äggsmeten i pannan med skinka och grönsaker. Rör sakta med gaffel och låt omeletten stelna. Servera med sallad.
Torsdag:
Allt i en biff: Skär 400 g innanlår i bitar. Skala och skär 8 potatisar och 4 gula lökar i skivor och bryn köttet. Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. Krydda lätt med salt och peppar mellan varven. Slå på drygt 4 dl köttbuljong. Sätt in formen i 200 graders varm ugn i ca 45 minuter. Strö över 2 msk hackad persilja.
Fredag:
Bandspaghetti med gorgonzolasås och sallad: Smält 200 g gorgonzola på svag värme i en kastrull med 2 dl matlagningsgrädde. Rör sakta hela tiden med en trägaffel. Krydda med nymald svartpeppar. Häll såsen över den varma spaghettin och rör om. Servera en isbergssallad till.
Lördag:
Söndag:
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|