Direktlänk till inlägg 10 januari 2019
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter + extra tid
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk kallt vatten
Fyllning:
100-150 g färsk parmesanost
100 g marinerade soltorkade tomater
2 dl mellangrädde
2 äggulor
Gör så här:
Smula smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Detta kan göras i matberedaren.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
Nagga och förgrädda i ca 10 minuter.
Riv osten fint och strimla tomaterna.
Vispa grädden och blanda ner gulorna.
Rör ner ost och tomater.
Häll smeten i pajformen.
Grädda pajen klar mitt i ugnen och servera den varm med en fräsch sallad.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|