Direktlänk till inlägg 21 januari 2019
Måndag:
Pasta med tomat- och spenatsås: Fräs 1 hackad gul lök och 1 pressad vitlöksklyfta i 2 msk olivolja. Tillsätt 1 burk krossade tomater och ca 150 g tinad, hackad spenat. Krydda med salt, peppar och 1 krm muskot. Låt puttra ca 5 minuter. Smula ner 1 dl fetaost mot slutet. Servera med kokt pasta.
Tisdag:
Couscous med pinjenötter, parmesan och basilika: Koka upp 2 dl vatten och tillsätt 2 dl couscousgryn. Låt stå och svälla några minuter. Lägg över grynen i en skål. Tillsätt 1½ msk olivolja, 4 msk hackad basilika, 2 msk parmesan, 2 msk rostade pinjenötter, 4 msk hackade svarta oliver, salt och peppar. Servera med bröd och sallad.
Onsdag:
Favoritsoppa: Skär 5 potatisar, 2 vitlöksklyftor och 1 gul lök i skivor. Fräs i olivolja. Häll över 1 liter vatten och 2 hönsbuljongtärningar. Låt puttra ca 8 minuter. Tillsätt 250 g broccoli, låt puttra ytterligare 2-3 minuter. Smaksätt med körvel. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
Torsdag:
Majskolv med basilikakryddat smör: Koka 4 djupfrysta majskolvar, ca 8 minuter. Blanda samman 3-4 msk smör (lättmargarin) med 2 msk hackad färsk basilika och salt. Servera med sallad och bröd.
Fredag:
Lördag:
Fisksoppa med dill och citron: Skiva 1 purjolök, skär 4 stora skalade potatisar och 2 morötter i bitar. Fräs det i lite margarin. Häll över 10 dl fiskbuljong. Låt det sjuda ca 10 minuter. Skär 600 g torskfilé i bitar. Smaksätt fisken med några droppar citron, salt och 1 tsk oregano. Lägg ner fisken i soppan och låt den sjuda i ytterligare 5 minuter. Strö över hackad persilja.
Söndag:
Mandelkyckling med nudelsallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|