Alla inlägg under augusti 2012
Ingredienser:
1 kg hallon
1 kg persikor
2 pkt (660 g) syltsocker 1+3 eller 1 pkt (1 kg) syltsocker
Gör så här:
Hallonsylten: Rensa hallonen. Blanda hallonen och ett paket sylsocker 1+3 eller ett halvt paket vanligt syltsocker. Koka upp under omrörning och låt därefter koka i ytterligare 2 minuter. Tag grytan från värmen och skumma noga.
Persikosylten: Skålla, skala och skär persikorna i små bitar. Bland persikoblandingen med resterande syltsocker och koka under omrörning i 5-10 minuter beroende på hur mogna persikorna är. Tag grytan från värmen och skumma noga.
Upphällningen av sylterna: Häll upp ett par centimeter av den ena sylten (hallon eller persika) i burkar. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna. Häll upp lika mycket av den andra sylten ovanpå den kalla och ställ in i kylen. Upprepa tills burkarna är fyllda och förslut dem väl när de är fulla. Förvara svalt.
Det går utmärkt att byta ut hallon och persikor mot andra frukter och bär som passar bra ihop.
Ingredienser:
1 kg plommon
1 kg syltsocker
50 g skalad mandel
½ dl plommonbrännvin
Gör så här:
Ingredienser:
500 g morötter
400 g apelsiner
2 citroner
500 g fruktsocker
5 tsk pektin
Gör så här:
Ingredienser:
1-1½ kg plommon
1 kg syltsocker
2 kanelstänger
4 stjärnanis
200 g sötmandel
Gör så här:
Ingredienser:
1 kg plommon, gärna Victoria
1 pkt syltsocker 1+3
1-2 tsk mald kanel
50 g hackad mandel
Gör så här:
Ingredienser:
1½ kg mogna persikor
1 tsk färsk mynta
1 kg syltsocker
Gör så här:
Ingredienser:
1 kg mogna päron
½ g saffran
1 röd chilifrukt
3 dl vit sirap
3-5 dl syltsocker, beronde på sötman i päronen
Gör så här:
Den här marmeladen är god till bland annat ost eller rostat bröd.
Ingredienser:
500 g papayakött i små bitar
1 dl vatten
400-500 g hallon
500 g syltsocker
Gör så här:
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|