Direktlänk till inlägg 23 mars 2013

Clam Chowder (Musselsoppa)

Av Maria - 23 mars 2013 21:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

360 g musslor i lake

4 medelstora potatisar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 stjälkar blekselleri

100 g skivar, rimmat sidfläsk

6 dl grönsaksbuljong (vatten med buljontärning eller fond)

1 1/2 dl matlagningsgrädde

Salt

Peppar

1 citron

2 msk hackad persilja

1 msk majsstärkelse


Gör så här:

Häll av musslorna, spara spadet.

Skala potatis, lök och vitlök.

Skär potatisen i tärningar och finhacka löken.

Skölj sellerin och skär i tunna strimlor.

Strimla fläsket fint.


Stek fläskstrimlorna i en kastrull, när de är knapriga tillsätts potatisen,löken och sellerin.

Fräs grönsakerna i fläskfettet någon minut.

Tillsätt musselspadet och grönsaksbuljongen.

Koka sakta tills potatisen är mjuk.

Tillsätt matlagningsgrädden och koka upp.


Red ev av soppan med majsstärkelse utrört i lite vatten.

Lägg i musslorna.

Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Strö över persiljan.


Servera soppan med krutonger eller bröd.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se