Direktlänk till inlägg 17 april 2013

Lottas palak paneer

Av Maria - 17 april 2013 12:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2½ dl jasminris
300 g fryst bladspenat, tinad
1 stor gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk smör
1 tsk malen kardemumma
1 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin
½ tsk mald muskotnöt
½ tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
½ tsk gurkmeja
1/4 tsk cayennepeppar
20 g färsk ingefära
125 g färska körsbärstomater
2 dl crème fraiche
250 g ricotta
½ dl vetemjöl
1 msk smör

 

Naanbröd:

25 g jäst
2½ dl vatten, fingervarmt
½ dl strösocker
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
1 ägg
50 g smör, smält
Neutral olja till stekning

 

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Krama lätt ur vätskan ur spenaten.

Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna.

Tillsätt alla torra kryddor och låt steka med någon minut.

Riv ingefäran grovt och pressa ingefärssaften ner i pannan.

Tillsätt spenat, tomater, crème fraiche och vitlök.

Låt sjuda någon minut och smaka av med salt.

Skär upp ricottan grovt i kuber, vänd i vetemjöl och stek i smör tills osten fått färg runt om.

Fördela spenatgrytan på tallrikar och toppa med osten.

Servera med kokt ris och naanbröd.


Naanbröd:

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och hälften av mjölet.

Tillsätt ägg och smör och rör till en slät smet.

Häll i resten av mjölet och arbeta degen ca 10 min.

Låt jäsa ca 20 min.


Dela i åtta bitar och platta till så tunt det går med mjöliga händer.

Stek bröden i olja på båda sidor till fin färg.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards