Alla inlägg under april 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 skivor lövbiff
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
½ röd paprika
150 g pepparrotsost
Smör
2 msk hackad gräslök
Bönsallad:
4 dl kokta stora vita bönor
½ dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
½ rödlök
1 paket färska haricots verts
Salt
Svartpeppar
1 paket tatsoisallad eller machésallad
Gör så här:
Gör först bönsalladen: Lägg bönorna i en stor skål och blanda med olivolja och vinäger. Skala och finhacka rödlöken och skär haricots verts i mindre bitar. Blanda ner dem i skålen med bönor och smaka av med salt och peppar. Vänd ner salladen och ställ åt sidan.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk socker
2 tsk gurkmeja
1 tsk kajennpeppar
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk salt
1 lime, finrivet skal och saft
4 tomater, i bitar
1 burk kokta kikärtor, sköljda, ca 400 g
140 g bladspenat
Gör så här:
Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min. Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.
Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning. Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar. Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g morötter
300 g gulbetor
200 g potatis
1 liten bit ingefära
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
1 liter vatten
Salt
120 g chèvre
1 dl yoghurt 10%
30 g mangold eller fin salladsmix
Gör så här:
Skala och skiva morötter, gulbetor, potatis och ingefära.
Lägg i en kastrull med buljongtärning, lagerblad och vatten.
Koka tills grönsakerna är mjuka.
Lyft upp lagerbladet och mixa soppan slät.
Smaka av med salt.
Mosa chèvren med en gaffel och rör ut med yoghurten.
Toppa soppan med chèvrekrämen och mangold.
Ingredienser:
4 råa polkabetor, skalade
2 nävar rucola
4 msk citronsaft
2 msk kallpressad olivolja
1 liten bit parmesan, hyvlad
Gör så här:
Skiva betorna tunt och lägg på serveringsfat.
Tillsätt rucola och ringla citronsaft och olivolja över.
Tillsätt hyvlad parmesanost och servera.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2½ dl jasminris
300 g fryst bladspenat, tinad
1 stor gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk smör
1 tsk malen kardemumma
1 tsk mald koriander
2 tsk spiskummin
½ tsk mald muskotnöt
½ tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
½ tsk gurkmeja
1/4 tsk cayennepeppar
20 g färsk ingefära
125 g färska körsbärstomater
2 dl crème fraiche
250 g ricotta
½ dl vetemjöl
1 msk smör
25 g jäst
2½ dl vatten, fingervarmt
½ dl strösocker
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
1 ägg
50 g smör, smält
Neutral olja till stekning
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Krama lätt ur vätskan ur spenaten.
Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna.
Tillsätt alla torra kryddor och låt steka med någon minut.
Riv ingefäran grovt och pressa ingefärssaften ner i pannan.
Tillsätt spenat, tomater, crème fraiche och vitlök.
Låt sjuda någon minut och smaka av med salt.
Skär upp ricottan grovt i kuber, vänd i vetemjöl och stek i smör tills osten fått färg runt om.
Fördela spenatgrytan på tallrikar och toppa med osten.
Servera med kokt ris och naanbröd.
Naanbröd:
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och hälften av mjölet.
Tillsätt ägg och smör och rör till en slät smet.
Häll i resten av mjölet och arbeta degen ca 10 min.
Låt jäsa ca 20 min.
Dela i åtta bitar och platta till så tunt det går med mjöliga händer.
Stek bröden i olja på båda sidor till fin färg.
Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 limefrukter
3 msk olivolja
En nypa salt
Gör så här:
Pressa vitlöksklyftorna i en skål.Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl matlagningsyoghurt
½ citron
½ msk pressad citronsaft
½ msk flytande honung
1 msk färsk skuren timjan
Salt
Peppar
Gör så här:
Rör ihop yoghurt med skal och saft av citron, honung och timjan.Ugn: 175°C, 8-10 minuter och 70°C, ca 10 minuter
Ingredienser:
250 g naturella cashewnötter
1 msk smör
½ dl mangochutney original
2 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|