Alla inlägg under juni 2013

Av Maria - 14 juni 2013 19:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 gurka

5 tomater

1 gul lök

1 gul paprika

1 röd paprika

½ röd chilifrukt

2 vitlöksklyftor

1 liten mango

1 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

Salt

2 dl vatten eller mer för tunnare soppa

10-15 isbitar


Gör så här:

Skala gurkan, skär i mindre bitar.

Klyfta tomaterna.

Skala löken och skär i klyftor.

Skär paprikan i strimlor.

Mixa ovanstående grönsaker med chili och vitlök i några minuter.

Skala och gröp ur mangoköttet.

Låt mixa med övriga ingredienser ca 30 sekunder.

Häll i olja, vinäger, salt och vatten och mixa 30 sekunder till.

Servera med krossad is.


Mango:

Mango innehåller antioxidander, betakaroten, C-vitamin och kalium.

Av Maria - 14 juni 2013 19:15




Antal: 4 portioner


Ingredienser:
1 citron

1 dl matlagningsyoghurt

Salt

Svartpeppar

1 kruka mynta

100 g rucola

4 plommontomater

½ röd chili

1 rödlök

4 tortillabröd

400 g halloumi


Gör så här:

Riv skalet från citronen.

Rör ner yoghurten.

Pressa ner lite av citronsaften.

Salta och peppra.

Hacka myntan, skär rucolan och tomaterna i mindre bitar.

Finhacka chilin och rödlöken.

Lägg ut bröden på plastfolie.

Fördela myntan, rucola, tomat, chili och lök på bröden.

Skiva halloumin och fräs hastigt på hög värme tills den blir gyllenbrun.

Fördela i bröden.

Toppa med yoghurtkrämen.

Vik ihop wrappen.

Linda in i plastfolie eller hushållspapper.




Av Maria - 14 juni 2013 14:00




Ingredienser:

5 cl kallt svart te

1 cl citronjuice

1 cl limejuice

1½ cl agavesirap

Kolsyrat vatten


Gör så här:
Skaka de fyra ingredienserna.

Sila upp i ett högt smalt glas.

Toppa med kolsyrat vatten.

Garnera med citronskiva och servera med is.




Av Maria - 14 juni 2013 13:00

Mängd: till ca 600 g kött


Ingredienser:

4 msk rapsolja

4 msk kallt kaffe, espresso

2 tsk worcestershiresås

2 msk ketchup


Gör så här:

Vispa ihop alla ingredienser.

Låt marinaden stå och dra i minst 30 minuter innan den används.

Marinera köttet i 30 minuter.


Kaffe förhöjer smaken i marinaden som är god till nötkött och lamm.

Av Maria - 14 juni 2013 07:45

Antal: 40 stycken

Ugn: 200 grader, 10 minuter


Ingredienser:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk Ljust Muscovadorörsocker
2 msk vatten
100 g blåbär
3 msk Rörsocker
1 tskVaniljsocker
(alt en klick blåbärssylt)
1 ägg + 1 tsk vatten + 1 krm salt till pensling

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 °C och klä en bakplåt med papper.
Blanda vetemjöl, smör socker och vatten och arbeta ihop till en smidig deg.

Rulla till en korv och lägg i kylen i 20 minuter.


Blanda bären med sockret.
Kavla ut degen tunt och skär ut rundlar med ett mått 2–3 cm Ø eller skär i 2 x 2 cm stor bitar.
Placera ett par bär i mitten av rundeln och nyp ihop så det blir fyra hörn.
Pensla varje bit med uppvispat ägg.
Baka i 10 minuter mitt i ugnen.

Av Maria - 13 juni 2013 20:45




Antal: 4 stycken


Ingredienser:
2 stora potatisar, skuren i skivor

ca 300 g kavli kräft- och räkost

2 salladslökar, finstrimlad, ca 250 g

½ kruka dill, finhackad

100 g varmrökt lax

½ litet isbergssalladshuvud

Svartpeppar

4 mjuka tunnbröd, rektangulära


Gör så här:

Blanda mjukost, salladslök och finhackad dill i en bunke.

Mosa ner laxen och peppra.

Lägg ut brödet med långsidan mot dig.

Läg på lite sallad längs med halva brödet, lägg på några bitar potatis och klicka på ost- och laxröran.

Vik upp botten.

Rulla från kortsida till en wrap.




Av Maria - 13 juni 2013 19:30

Ingredienser:
2 kg rödbetor
1½ l vatten
2 tsk salt

Lag:
1 l rödbetsspad
1 dl ren ättika 24% eller 2 dl ättiksprit 12%
1 msk salt
2½ dl Socker
10 kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor

1 bit pepparrot

 

Gör så här:

Tvätta rödbetorna mycket noga.

Skär bort blasten.
Koka upp salt och vatten.

Lägg i rödbetorna och koka dem mjuka.
Skölj dem under kallt vatten tills de är kalla.

Tag bort skalet. Spara spadet.
Skiva rödbetorna och lägg dem på varma, väl rengjorda burkar.

Skala pepparroten och lägg ett par bitar i varje burk.
Koka upp rödbetsspad, ättika, salt, socker, kryddpepparkorn och kryddnejlikor till lagen.

Skumma väl.

Häll den heta lagen över rödbetorna.

Förslut.

Låt stå 4 veckor innan de serveras.

Förvaras svalt.

Av Maria - 13 juni 2013 14:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
10-12 potatisar

250 g sojabönor

1 broccoli

1 salladshuvud


Dressing:
1 knippe dill

½ dl olja

2 msk balsamvinäger

1 vitlöksklyfta

Salt


Gör så här:

Skölj och/eller skrubba potatisarna.

Koka tills de är mjuka, men fortfarande fasta.

Låt svalna något.

Skär i bitar.

Tina sojabönorna om de är frysta.

Lossa broccolibuketterna från huvudet och kör i mixer.

Skär salladen i mindre bitar.

Blanda potatis, bönor, broccoli och sallad.

Hacka dillen och blanda med olja och vinäger.

Lägg i pressad eller hackad vitlöksklyfta.

Smaka av med salt.

Häll dressingen över salladen.

Ät ljummen eller kall.


Broccoli:

Broccoli har höga halter av C-vitamin, betakaroten och fibrer.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards