Alla inlägg under maj 2014
Antal: ca 20 stycken
Ingredienser:
3 äggulor
1½ dl socker
150 g (knappt 2 dl) potatismjöl
150 g mjukrört margarin eller smör
1 msk citronrasp eller 1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
Gör så här:
Rör äggulor och socker poröst.
Tillsätt potatismjölet, det rörda smöret samt smakämnet.
Rör sist ner de hårt vispade vitorna.
Grädda i våffellagg tills de fått färg.
Förvara dem i tättslutande burk.
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter + 10-15 minuter
Ingredienser:
2 potatisar, ca 200 g
2 palsternackor
2 gula lökar
½ msk olja
1 squash, ca 250 g
2 gröna paprikor
1 burk röda bönor (á 400 g)
1-2 tsk salt
1 krm peppar
500 g keso
Tomatsallad:
4 tomater
1 msk vatten
1 msk olja
1 msk vinäger
1 liten vitlöksklyfta
2 krm salt
1 dl hackade örter, t.ex basilika, timjan, persilja
Gör så här:
Skala och skär potatis och palsternacka i tärningar.
Skala och finhacka löken.
Lägg potatis, palsternacka och lök i en bakpappersklädd långpanna.
Ringla över oljan.
Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
Skölj och skär squashen i små tärningar.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
Spola hastigt av de röda bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Blanda ner squash, paprika och bönor i långpannan och tillaga ytterligare 10-15 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Skölj och skär tomaterna i tärningar till tomatsalladen.
Blanda vatten, olja, vinäger, pressad vitlök och salt i en skål.
Vänd ner tomater och örter.
Servera den gröna pytten med tomatsallad och keso.
Mängd: Ca ½ liter
Ingredienser:
500 g rabarber
1½ dl vatten
2½ dl Syltsocker
2 krm kardemumma
2 ägg
50 g osaltat smör
Gör så här:
Skölj rabarbern och skär den i små bitar.
Koka rabarbern tills den blivit mos.
Vispa upp äggen lätt och rör ner i moset.
Pressa moset genom en sil ner i en ren kastrull.
Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2-3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av.
Häll upp på väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|