Alla inlägg under maj 2014

Av Maria - 6 maj 2014 14:30

Antal: ca 20 stycken


Ingredienser:

3 äggulor

1½ dl socker

150 g (knappt 2 dl) potatismjöl

150 g mjukrört margarin eller smör

1 msk citronrasp eller 1 tsk vaniljsocker

3 äggvitor


Gör så här:

Rör äggulor och socker poröst.

Tillsätt potatismjölet, det rörda smöret samt smakämnet.

Rör sist ner de hårt vispade vitorna.

Grädda i våffellagg tills de fått färg.

Förvara dem i tättslutande burk.

Av Maria - 6 maj 2014 05:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 250 grader, ca 10 minuter + 10-15 minuter


Ingredienser:

2 potatisar, ca 200 g

2 palsternackor

2 gula lökar

½ msk olja

1 squash, ca 250 g

2 gröna paprikor

1 burk röda bönor (á 400 g)

1-2 tsk salt

1 krm peppar

500 g keso


Tomatsallad:

4 tomater

1 msk vatten

1 msk olja

1 msk vinäger

1 liten vitlöksklyfta

2 krm salt

1 dl hackade örter, t.ex basilika, timjan, persilja


Gör så här:

Skala och skär potatis och palsternacka i tärningar.

Skala och finhacka löken.

Lägg potatis, palsternacka och lök i en bakpappersklädd långpanna.

Ringla över oljan.

Tillaga mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.

Skölj och skär squashen i små tärningar.

Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.

Spola hastigt av de röda bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av.

Blanda ner squash, paprika och bönor i långpannan och tillaga ytterligare 10-15 minuter.

Krydda med salt och peppar.


Skölj och skär tomaterna i tärningar till tomatsalladen.

Blanda vatten, olja, vinäger, pressad vitlök och salt i en skål.

Vänd ner tomater och örter.

Servera den gröna pytten med tomatsallad och keso.

5

Av Maria - 5 maj 2014 18:00

4

Av Maria - 5 maj 2014 18:00

3

Av Maria - 5 maj 2014 18:00

2

Av Maria - 5 maj 2014 18:00

1

Av Maria - 5 maj 2014 06:15

Av Maria - 4 maj 2014 18:45

Mängd: Ca ½ liter


Ingredienser:

500 g rabarber

1½ dl vatten

2½ dl Syltsocker

2 krm kardemumma

2 ägg

50 g osaltat smör


Gör så här:
Skölj rabarbern och skär den i små bitar.

Koka rabarbern tills den blivit mos.

Vispa upp äggen lätt och rör ner i moset.

Pressa moset genom en sil ner i en ren kastrull.

Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2-3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.

Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av.

Häll upp på väl rengjorda burkar.

Förslut.

Förvara i kylskåp.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards