Direktlänk till inlägg 3 juni 2014
Antal: ca 8 portioner
Ingredienser:
150 g riven kavring
50 g riven Västerbottenost
75 g smält smör eller margarin
Fyllning:
4 gelatinblad
3 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk Dansukker Muscovadosirap
3-4 msk Dijonsenap
1 finhackad rödlök
1 dl (20 g) finhackad dill
200 g varmrökt lax i bitar
Salt, peppar
Garnering:
Citron
Dill
Räkor
Kallrökt lax
Gör så här:
Blanda samman kavring, ost och matfett.
Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter.
Blanda samman övriga ingredienser.
Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen.
Ta ett par matskedar av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen.
Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåp 4-5 timmar.
Garnera med citron, dill, räkor och lax.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|