Direktlänk till inlägg 21 juni 2014

Kalkonbröst med rabarberchutney & pinje-ris

Av Maria - 21 juni 2014 18:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 125 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:
Chutney:

300 g rabarber

1 äpple

½ röd chilifrukt

1 liten gul lök

1 msk olja

3 msk vitvinsvinäger

3 msk Muscovadosirap

rivet skal från ½ citron, gärna obesprutad

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

1 tsk curry


Kalkon:
600 g kalkonbröst

smör eller margarin

salt

peppar


Ris:

3 dl långkornigt ris

6 dl vatten

½ tsk salt

50 g pinjenötter

1 grovt riven morot


Gör så här:
Skölj rabarbern och skär den i 2-3 cm långa bitar.

Skala, kärna ur och tärna äpplet.

Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint.

Skala och tärna löken.

Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken.

Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.


Skölj kalkonbröstet i vatten.

Torka torrt med hushållspapper.

Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om.

Salta och peppra.

Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125 °C varm ugn i cirka 30 minuter.


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna.

Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset.

Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 12 maj 17:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt   Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...

Av Maria - Söndag 12 maj 16:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar   Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....

Av Maria - Söndag 12 maj 15:30

Antal: 6 portioner   Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja  2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...

Av Maria - Söndag 12 maj 13:30

Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter   Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...

Av Maria - Söndag 12 maj 07:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards