Direktlänk till inlägg 21 juni 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 125 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Chutney:
300 g rabarber
1 äpple
½ röd chilifrukt
1 liten gul lök
1 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk Muscovadosirap
rivet skal från ½ citron, gärna obesprutad
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
Kalkon:
600 g kalkonbröst
smör eller margarin
salt
peppar
Ris:
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
½ tsk salt
50 g pinjenötter
1 grovt riven morot
Gör så här:
Skölj rabarbern och skär den i 2-3 cm långa bitar.
Skala, kärna ur och tärna äpplet.
Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint.
Skala och tärna löken.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken.
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.
Skölj kalkonbröstet i vatten.
Torka torrt med hushållspapper.
Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Salta och peppra.
Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125 °C varm ugn i cirka 30 minuter.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna.
Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset.
Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|